Napelem támogatással

Napelem pályázat cégeknek!!

A napelem rendszerek nem csak magánszemélyek, de cégek esetében is remek lehetőséget kínálnak a megtakarításra. Gyakori például, hogy a cégek beruháznak egy napelemes rendszerre. A jelenleg zajló energiaválság, rohamos áremelkedés és infláció idején még nagyobb az igény a spórolásra, az áramszámla csökkentésére, vagy akár kiváltására. Erre a legjobb és legideálisabb megoldást a napelem rendszerek jelentik. Amennyiben céged önerőből nem tud vállalni egy ilyen beruházást, úgy egy ilyen rendszer telepítésére állami támogatáson keresztül is van lehetőséged. Érdemes azonban a lehető leghamarabb lecsapni az ilyen támogatásokra, hiszen napelem pályázat cégeknek igen ritkán kerül kiírásra.

Napelem pályázat cégeknek: Széchenyi Kártya Program MAX

A Széchenyi Kártya Program már az elmúlt években is többféle pénzügyi megoldást kínált a vállalkozások számára. Az elmúlt pár évben ilyenek voltak a Széchenyi Kártya Program Plusz és a Széchenyi Kártya Program GO!, amelyek célja a világjárvány okozta gazdasági válság enyhítése volt.

2022. augusztusában elindult a program legújabb verziója, a Széchenyi Kártya Program MAX, amelynek különböző elemei idén szintén a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak segít a különböző beruházások és költségek finanszírozásában. Az államilag támogatott hitelprogram kedvező, fix 1,5%-os kamattal kínál szabad felhasználású folyószámlahitelt. Ennek a hitelnek az előnye, hogy a kamat a teljes futamidő alatt fix, így a vállalkozások költségterhei végig kiszámíthatóak. Emellett a hitel törlesztője alacsonyabb, mint a villanyszáma, lejárta után pedig a rendszer tovább termeli az energiát teljesen ingyen, a villanyszámla pedig akár 0 Ft is lehet.

Napelem pályázat cégeknek: Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Ez egy a Program különböző hiteltermékei közül. Ennek a hitelterméknek maximum 10 év a futamideje és akár 400 millió forintos hitelösszeg is igényelhető. A beruházási hitel két részre oszlik. Évi fix 1,5%-os kamattal vehető igénybe, amennyiben klasszikus beruházási célokról, valamint hitelkiváltásról, üzletrész vásárlásról vagy agrár beruházásokról van szó. Energiahatékonyság javításának vagy technológiaváltásnak céljával azonban még kedvezőbb, 0,5%-os kamattal igényelhető. Ebbe a kategóriába tartozik a napelem rendszer telepítése is.

A hitelen felül az egyéb költségeket a bankok határozzák meg. További információkért lépj velünk kapcsolatba!

Széchenyi Beruházási Hitel MAX: példa-kalkuláció:

Egy 50,6 kWp névleges teljesítményű rendszer beruházási költsége nettó 14,5 millió Ft. A programhoz 10% önerő szükséges, így a hitelösszeg 13,05 millió Ft, 10 éves futamidővel, 0,5%-os éves kamattal. Ezekkel az adatokkal számolva a havi törlesztőrészlet 110.000 - 135.000 Ft lenne, míg a havi villanyszámla 200.000 Ft (40Ft/kWh áramdíjjal és évi 60.000 kWh fogyasztással számolva). Ez már havi szinten is jelentős különbség, években nézve pedig még inkább.

Teljes körű kivitelezés: mindenben segítünk

Ne ijedj meg attól, ha esetleg nem értesz a pályázatok benyújtásához. A HAJDU Solar szakembereinek munkája ugyanis nem csak abból áll, hogy napelem paneleket telepít az épületek tetejére. Már a nulladik lépésben, a pályázat megírásában és benyújtásában is segítünk. A sikeres pályázat után pedig megkezdjük a helyszín paramétereinek felmérését és a szükséges napelem rendszer telepítésének megtervezését. Ekkor meghatározzuk, hogy az épület energiaellátásához milyen teljesítményű rendszer, valamint hány darab napelem panel szükséges.

Ezt a tervet engedélyeztetni szükséges az illetékes áramszolgáltatónál, de ezt a feladatot is nyugodtan ránk bízhatod. Ha az engedélyt megkapjuk, jöhet a rendszer telepítése. Ne hidd azonban, hogy ezután magadra hagyunk! A rendszert ugyanis beüzemeljük és ügyfelünket megfelelően felkészítjük a napelem rendszer használatára egy oktatóanyaggal.

Napelem pályázat cégeknek: 

ha környezetvédelem és költségcsökkentés céljából egy állami támogatású napelem rendszer telepítése mellett döntesz, kérj ajánlatot a HAJDU Solar csapatától és hagyd, hogy megvalósítsuk céljaidat!


100%-os vissza nem térítendő támogatás

REGISZTRÁLT KIVITELEZŐK VAGYUNK

A pályázatban feltétel, hogy a kivitelezést csak előzetesen regisztrált, minősített vállalkozások végezhetik el. Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy a HAJDU SOLAR ENERGY Kft. a kivitelezői regisztráció minden feltételének megfelelt és a regisztrációnk elfogadásra került, így a hivatalosan választható kivitelező partnerek között megtalálja a cégünket.

Legfontosabb tudnivalók:

Az alábbi két műszaki tartalom közül egy választható:

  1. Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése; VAGY

  2. Tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje

  • Támogatás formája: vissza nem térítendő (nincs szükség önerőre)
  • A pályázat 1. üteme lezárult.
    A 2. beadási ütem időzítése: 2022. szeptember - október
    Nyertes pályázat esetén a megvalósítás várható időpontja: 2023. tavasza
  • Támogatás mértéke: 2,9 - 11,3 millió Ft támogatásra lehet pályázni
  • Támogatott napelemes rendszer mérete: maximum 5 kW
Napelem minden tanyára
Napelem minden tanyára

Tanyafejlesztési pályázat - VP6-7.2.1.4-17

A pályázat célja a tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítása, a tanyákon élő népesség életminőségének javítása és a vidék népességmegtartó képességének erősítése. A felhívás keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint a szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók. Ha az Ön tanyájának infrastrukturális ellátottsága fejlesztésre szorul, energia- vagy vízellátása elavult, szennyvíz kezelése nem megfelelő, akkor ez a pályázat Önnek szól.

Hol érhető el: Az alábbi tanyás térségek külterületein fekvő tanyák, vagyis állandó lakás célú ingatlanok: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes települése, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Monori (kivéve Gyömrő), Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei járásának települései.

Beadási határidő: szakaszosan 2022. november 12-ig, vagy felfüggesztésig.

Intenzitás: 95% vissza nem térítendő, 5% önrész.

A beruházás költségeinek 95%-ára adható vissza nem térítendő támogatás minimum 200.000 Ft, maximum 6.200.000 Ft értékben.

Otthonfelújítási támogatás napelemre

2021. január 1-től lehet igénybe venni az Otthonfelújítási támogatást, amely napelemes rendszer telepítéséhez is felhasználható egyszeri, normatív, vissza nem térítendő forrás keretében, melyet az Államkincstár a beruházást követően fizet ki.

A már meglévő ingatlan korszerűsítése esetén, a beruházás felét a Magyar Állam állja, maximum 3.000.000 Ft összegig.

Felhasználható kültéri és beltéri felújításra, energetikai korszerűsítésre, de kiváltképpen alkalmas napelemes rendszerrel kombinált hűtő-fűtő klímás, energetikai hatékonyságot növelő beruházás finanszírozására.

Az otthonfelújítási támogatás azoknak szól, akik saját otthonnal rendelkeznek. A legfeljebb 3 milliós visszatérítést az anyagköltségekre és a munkadíjakra is igénybe vehetik majd az arra jogosultak.

A támogatást a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetik igénybe. Minden - a saját tulajdonú otthonban nevelt - gyermek számít, 25 éves korig. Súlyosan beteg, folyamatos gondozásra szoruló gyermeket nevelő családban, és a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD) jogosultak körében nincs életkori határ.

A gyermeküket egyedül nevelők is igényelhetik a támogatást.

A támogatást egy család csak egyszer veheti igénybe.

A kormányrendelet módosításának értelmében napelemes rendszer áramszolgáltatóval történő szaldós elszámolása 2021. július 1-je után is lehetséges.

Több információra van szüksége? Hívjon minket!