Napelem akár féláron!

2022.07.06

Ne maradjon le!

Az otthonfelújítási támogatás 2022. december 31-ig él!

2021. január 1-től lehet igénybe venni az Otthonfelújítási támogatást, amely napelemes rendszer telepítéséhez is felhasználható egyszeri, normatív, vissza nem térítendő forrás keretében, melyet az Államkincstár a beruházást követően fizet ki.

A már meglévő ingatlan korszerűsítése esetén, a beruházás felét a Magyar Állam állja, maximum 3.000.000 Ft összegig.

Felhasználható kültéri és beltéri felújításra, energetikai korszerűsítésre, de kiváltképpen alkalmas napelemes rendszerrel kombinált hűtő-fűtő klímás, energetikai hatékonyságot növelő beruházás finanszírozására.

Az otthonfelújítási támogatás azoknak szól, akik saját otthonnal rendelkeznek. A legfeljebb 3 milliós visszatérítést az anyagköltségekre és a munkadíjakra is igénybe vehetik majd az arra jogosultak.

A támogatást a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetik igénybe. Minden - a saját tulajdonú otthonban nevelt - gyermek számít, 25 éves korig. Súlyosan beteg, folyamatos gondozásra szoruló gyermeket nevelő családban, és a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD) jogosultak körében nincs életkori határ.

A gyermeküket egyedül nevelők is igényelhetik a támogatást.

A támogatást egy család csak egyszer veheti igénybe.

A kormányrendelet módosításának értelmében napelemes rendszer áramszolgáltatóval történő szaldós elszámolása 2021. július 1-je után is lehetséges.

További információért lépjen velünk kapcsolatba!